четвртак, 25. мај 2017.

Creamy avocado pasta salad

Taman završismo jedan posao, započesmo drugi..jedan deo posla muž radi, dok ja radim nešto drugo..ako ništa više mrzim te kućne poslove, a kod nas ih skoro svakog leta ima i taman pomislim, završismo sa renovacijom, nešto drugo dođe na red...


Sastojci: 100 g svežeg baby spanaća,60 ml soka od limuna,2 čena seckanog belog luka
3 osrednje veličine avocada,350 g fusilli pasta,100 g smrznutog graška,100 g smrznutog kukuruza šećerca,3 struka mladog luka,150 g cherry paradajza,po ukusu so i biber

Priprema: Staviti voda da provri i pre nego što dodate pastu, sipati punu kašičicu soli, dodati pastu i kuvati po uputstvu proizvođača.4 minuta pre nego što će pasta biti skuvana ( ja sam je kuvala ukupno 10 minuta ) dodati smrznuti grašak i kukuruz šećerac i kuvati sve zajedno, preostalih 4 minuta.Skuvanu pastu ocediti od vode, i prelivati hladnom vodom iz česme da zaustavite proces daljnjeg kuvanja i da vam povrće ostane sa lepom bojom.Dobro ocediti od vode i oceđenu pastu sa povrćem sipati u veliku zdelu.

U blender ili multi praktik staviti polovinu opranog i očišćenog spanaća, dodati 2 avocada, isečenih na četvrtine, limunov sok, čenove belog luka isećenih na komadiće,biber i so i sve to pulsirati dok se ne sjedini, dodati preostali spanać i samleti sve zajedno u kremastu masu.Ko voli, umesto spanaća može da upotrebi peršun, salata je podjednako dobra i sa njim.

U zdelu dodati opran i očićen mladi luk, koji ste isekli na manje kolutiće, cherry paradajz isečen na polovine, 1 avocado očistiti i iseći na kockice,dodati izblendiran avocado i spanać, sve nežno izmešati, dosoliti i dodati bibera, promešati još jednom i poslužiti odmah.

Salata je odlična istog dana da se jede, ali ako vam šta ostane,ponesite na posao za ručak sledećeg dana.Po želji, salata se može posuti hrskavom slaninom.


Prijatno!!!!

Posle ručka smo nastavili s poslom, muž sa njegovim, ja s mojim...

Evo malo sličica naše kuće i okućnice, malo je, ali nama dovoljno....bašta je totalno prerađena, sad je došao red na unutrašnji deo, koji želimo da malo preuredimo.


Prvo smo popili po jednu bečku kafu...


i dok se moj muž odmara, ja odoh da malo slikam okolo u bašti..




Bila sam vredna, zasadila sam začinske biljkice koje najviše koristim;peršun, bosiljak, majčinu dušicu, ruzmarin, žalfiju i ruzmarin ( ne vidi se ovde sve ) Ja koliko koristim peršun, trebala bih celu livadu da zasadim da bi mi bilo dosta.


Turski karahfil mnogo volim, ove godine sam zasadila oko 30 i jedva čekam da mi procvetaju, ovaj je prvi koji je procvetao, ima ih svakakvih boja i šara.


Aronija je lepo cvetala, koliko će ploda dati, videćemo.


Japanski svileni jorgovan još nije procvetao, a da samo znate kako on lepo miriše.
Ovo minijaturno drvce sa ovim belim lopticama se zove fragrant snow ball i miriše kao najlepši jasmin..


Moj mali beli jorgovan, koji je samo 3 godine star i pun je cvetova...miriše  baš kao jorgovan-




Columbine mnogo volim i imam ga u 5 boja, roze i tamno plavi se nije još rascvetao...Danas pođem u šetnju i nedaleko od naše kuće, u drugoj ulici ima jedna kuća koja je puna cveća i vidim vlasnicu kuće, sa kojom sam ranije razmenila malo iskustva o cveću i nas dve povedemo razgovor o cveću..na kraju, nisam otišla u šetnju, ali sam se vratila kući sa semenom za moon flowers, cvet, koji je sličan ladoležu, samo mnogo veći i beo je, koji se otvara uveče, dok se ladolež otvara ujutru i dobila sam još jednu vrstu columbina, koji nemam...njeno cveće se zaista treba videti. Iz razgovora sam saznala da je Grkinja.( možda jednom i uslikam njenu baštu )



Minđušica /Fuchsia/ Fuksia je omiljeno cveće mog muža i svakog leta mu ga kupim..ovde je sa dve boje i dupla.. a ima ih raznih boja.


Posle šetnje i malog odmora, muž se vratio svom poslu a ja svom, pranju suđa i raspremanje...

Pozdrav za sve vas od 
Pomoravke

8 коментара:

  1. Sve je preljepo,i jelo ,okućnica,cvijece,a mi preferiramo avokado ali je kod nas preskup.Srdacan vam pozdrav i nastavak krecenja.Nije lak posao,a kad bude gotovo uživat cete.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Božice...mi mnogo volimo cveće, na našu žalost nemamo više zemlje ispred kuće da zasadimo još, ali i ovo je posao, imamo i iza kuće i pored i za nas dvoje je to sasvim dovoljno..Krečenje i renovacije mrzim, ali kad se završi onda baš bude lepo. Moj muž je najveći deo posla uradio sam, osim ono što se mora platiti da drugi urade...u penziji je i voli da se zabavlja sa ovakvim stvarima. Topli pozdrav.

      Избриши
  2. Анониман26. мај 2017. 21:55

    Bašta izgleda fantastično vredelo je truda. Posle će te uživati . Pasta je veoma lepo spremljena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj da znaš, a sad smo počeli sa unutrašnjim radovima...ostalo je još da se uradi i ja se nadam da će do utorka, eventualno sree, biti gotovo...Pozdrav vam šaljem.

      Избриши
  3. Ja bih ovako nešto jela svaki dan jer obožavam tjesteninu i avokado! To se sigurno ne bi svidjelo mojem mužu i tati, jer oni pak traže svaki dan nešto drugo! Ah. Ma krasna ti je okućnica i sve te rascvjetane biljke. A renovacije su uvijek i svagdje čim imaš kuću. Mi kažemo: rupa bez dna. Posao nikada gotov.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. e baš tako, rupa bez dna..ali u koju moraš da ulažeš, hteo ne hteo...Imamo komšiju, ima vrlo sličnu kuću našoj i sad je priprema za prodaju, tek da vidiš taj posao, ali se godinama nije mnogo radilo u njoj i sad crkavanje, jer za dve nedelje mora sve da bude gotovo..mi se toga bojimo, zato svake godine uradimo po nešto... Ja sam veliki srećnik, što se muža tiče, njemu što god da daš je ok, pa ako se nešto mora jesti i po dva tri dana...Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Draga Zorica, oduševljena sam vašim postom i uživala sam u svakoj vašoj riječi. Zaista imate jako lijepe fotografije, a kuća i cvijeće su također prekrasni, vidi se da je uloženo puno ljubavi i truda. O hrani vam ne moram puno govoriti, vi znate da je sve što vi napravite fenomenalno! Lijep pozdrav vam želim, nastavite biti vrijedni. :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja Matea, od srca tebi hvala na lepim i toplim rečima i sve ovo što radim, zaista volim. Mi smo u nekim godinama kad nemamo nekih velikih obaveza a zdravlje nas, hvala Bogu, još uvek dobro služi, pa se vreme mora negde utrošiti i mi ga trošimo u ono što volimo...Puno te pozdravljam.

      Избриши