четвртак, 2. март 2017.

Avocado pancakes

Juče smo jeli naše palačinke za doručak, danas nam nisu bile u planu palačinke, ali avocado se morao upotrebiti,ili ga baciti..


Sastojci: 1 dobro zreo avocado,6 g praška za pecivo,140 g brašna,pola kašičice soli,15 g šećera,150 do 175 ml mleka1 jaje,15 ml ulja
ulje ili otopljeni puter za prženje

Priprema: Brašno, prašak za pecivo i so izmešati i prosejati u činiju u kojoj ćete mutiti testo za pancakes.U multipraktik staviti očišćen avocado, mleko,ulje, šećer i jaje i sve samleti u glatku masu.

Sipati u suve sastojke i izmešati, ali ne previše, već samo da se suvi sastojci navlaže i da se tečni sastojci sjedine. Ako previše izmešate, pancakes će vam biti spljeskane, umesto da budu vazdušaste.Ovde je takođe vrlo važno koristiti što svežiji možete prašak za pecivo.

Uzeti veći ili dva manja teflonska tiganja, premazati četkicom sa vrlo malo ulja ili putera i sipati po dve supene kašike za jedan pancake.Pržiti ih na vrlo tihoj temperaturi i kad se pojave rupice odozgore, okrenuti ih i peći dok i druga strana se ne ispeče.Pazite da ih ne pregorite.


Kad su sve ispečene, staviti ih jednu na drugu, posuti prah šećerom,preliti ih javorovim sirupom, ili vočnim sirupom po vašem izboru, dodati malo svežeg voća i poslužiti odmah.


Prijatno!!!

4 коментара:

  1. Анониман2. март 2017. 21:35

    E ovoga se ne bih nikad setila. I kako se vidi ide odlično u palačinke

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kod nas je avocado vrlo jeftin pa se mi možemo igrati sa njm...sigurna sam da je i kod vas jeftin, pa možeš probati...nam,a su se jako dopale.

      Избриши