субота, 11. фебруар 2017.

Ras el Hanout ----------Marokanski začin za meso

Volim da isprobam hranu iz celog scveta, ali vrlo često su nam potrebni i njihovi začini..evo jednostavnog načina kako unapred napraviti kod kuće te začine i kad su nam potrebni, tu su nam, pri ruci.
Nisam puno isprobala iz marokanske kuhinje, jer jednostavno ne stignem, ali njihov tajine posudu imam i mislim da je korišćena svega nekoliko puta, moraću da se potrudim da je malo više u upotrebi. Inače, to je glinena posuda u kojoj se priprema hrana i fantastičnog je ukusa iz nje. Ko nema tajine, može da koristi i neku zemljanu posudu, u kojoj je isto tako priprema vrlo ukusna hrana.
Sad ćemo pripremiti prvo začin, Ras el Hanout, koji možemo da koristimo za bilo koju vrstu mesa a možete da pomešate i sa krompirom i ispeći ga u rernu, kao prilog, ili kompletan obrok uz kiselu turšiju.


Sastojci: 1  1/2 kašike crvene mlevene paprike,1 kašika cumina,1 kašika mlevenog korijandera,1 1/2 kašika šećera, 1 kašika soli,1 kašičica mlevenog kardamoma,1 kašičica cimeta,1 kašičica izrendanog muškatnog oraha i 1 kašičica ljute mlevene paprike

Priprema:
Sve ove sastojke izmerite, stavite u zdelicu i dobro izmešajte.


 Sipajte u teglicu, dobro zatvoriti i koristiti po potrebi.


Neko još dodaje i kurkumu i đumbir u prahu, ja nisam.

3 коментара:

  1. Hvala za recept. Ja sam ga kupila gotovog i nije mi ni palo na pamet da bih mogla da ga napravim.

    ОдговориИзбриши
  2. Super da si ga napravila.I ja ga kupim gotovog, a ako se sećaš bila je i Kuligra sa tim začinom.
    Izvrstan ukus ima. U prevodu ime mu znači: Šef Prodavnice ( u prodavnici začina).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja se zaista ne sećam kad je bio za igricu, verovatno da nisam učestvovala, jer do sada ga nisam nikad napravila ali ću od sada stalno, jer mi se jako dopada.Hvala ti puno.

      Избриши