недеља, 2. октобар 2016.

Ajme, koliko nas je...tema za mesec oktobar

Nisam ni znala da ću biti domaćica za ovaj mesec, obično volim da znam da se pripremim,  za mene je vrlo teško izabrati namirnicu, jer kod nas je dostupno sve i preko cele godine, dok kod vas ne znam šta je sve dostupno...i ako sam bila domaćica pre nepune tri godine, prihvatila sam Snežaninu nominaciju za ovaj mesec, i ako nisam ni bila pitana da li prihvatam...sad to više i nije važno, nego bolje da prionemo na posao...

Razmišljala sam o svemu i svačemu, chia semenkama, quinoa žitarici. ječmu, prosu, belom luku i na kraju odlučih da to bude PAŠKANAT / PAŠTRNJAK

Svima nama znanu igricu " Ajme, koliko nas je " je započela Snježana, a mene je odredila blogerka Snežana sa bloga Sneško domaćica za domaćicu ovomesečne igrice...pa krenite sa receptima, koje mi možete poslati na email Pomoravka13etgmail.com

slika sa neta

Srećno svima!!!

12 коментара:

  1. Čestitke, domaćice, na imenovanju, ali i na odabiru dobre namirnice! Bit će ovo zanimljiv mjesec a ja već smišljam što ću, baš sam od svojih donijela domaćeg paškanata, velikog, 'ko ruka do lakta su :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Marija i jedva čekam da vidim sve te fantastične recepte koje ćete pripremiti. Srećno:)))

    ОдговориИзбриши
  3. Zanimljiva tema i pravi izazov, na pamet mi pada lagana krem supica ali smislicu valjda jos nesto.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za tebe već znam da ćeš nam nešto dobro pripremiti i jedva čekam da vidim šta je...Srećno!!

      Избриши
  4. Odlična tema :). Čestitam na ulozi domaćice. Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  5. A taman mi je u planu bila teleća čorbica koju bih stavila na blog. Uvek je pravim kao i moja mama. Sa puno šargarepe i paškanata.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marta, baš se radujem tvom receptu a čorbice obožavam...kad je mamina, mora da je odlična. Topli pozdrav.

      Избриши
  6. Pozdrav i čestitke, Zorice :)
    Kao da si mene pitala, juče kuvala a danas postavila recept s 200 grama paškanata, i tek zatim videla temu "Ajme", tako da mogu odmah da se prijavim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ćeš poslati svoj recept, jer evo, polovina meseca, još ni jedan recept nije stigao...mora da je ovo jako teška tema, dok kod mene je bar dva puta nedeljno na trpezi...uskoro i ja stiđem sa nekoliko novih recepata na temu.Hvala ti i čekam tvoj recept i prijavu.

      Избриши
  7. Pa kako ja da promašim ovo. Slučajno videh kod Gvozdene na blogu . Inače ne učestvujem na ovoj igrici ali ču rado kad si ti domaćica. Recept uskoro stiže:)

    ОдговориИзбриши