петак, 16. септембар 2016.

Dimljen losos sa avokadom i jajetom

Doručak, koji će se  dopasti i vama i vašim najdražima


Sastojci:
4 parčeta hleba
1 avocado
1 mala ljutika
1 čen belog luka
1 jaje po osobi
250 g dimljenog lososa
so i biber
mirođija, peršun

Priprema:
Hleb preliti sa malo maslinovog ulja  istostirati u rerni.

Avocado očistiti, iseći na kockice i izmeljati sa viljuškom. Preliti sa malo limunovog soka, dodati pasirani beli luk, sitno iseckanu ljutiku, ( može i mladi luk ) posoliti i pobiberiti po ukusu i sve sjediniti.

Umesto avocada možete kortistiti i spanać. Oprati ga, očistiti od drški i iseći na krupnije.
Na malo maslinovog ulja izdinstati samo da svene. Posoliti i pobiberiti po kusu.

Ispržiti jaje na oko, ako više volite može i izmućeno jaje u koje dodati 1 kašičicu pavlake za kuvanje, blago posoliti i pobiberiti i ispržiti.
Ja ne volim pržena jaja na tj način, te sam ih pržila "na oko" i da je žumance rovito pečeno.

Na svako parče hleba raspodeliti avokado prco, preko staviti isprženo jaje, na način na koji vi volite, preko staviti četvrtinu količine dimljenog lososa, posuti sa sitno iseckanim peršunom ili mirođijom i poslužiti sa čašom soka od pomorandže.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар