уторак, 9. август 2016.

Burek sa mladim lukom ( Yeşil Soğanlı Börek )

Pite volim na svaki mogući način, a ovakvu gibanicu bih mogla da jedem i da ne znam šta mi je dosta...probajte je i vi.
Slike sam prenela sa coolinarike, jer mi je stari kompjuter u kvaru, dok se ne popravi biće ovakve slike, kasnije ću ih zameniti.



Sastojci:
500 g kora za pitu / gibanicu
Sastojci za prvi fil:
2 jaja
125 ml kisele vode
60 ml ulja
125 ml jogurta
pola kašičice soli
pola kesice praška za pecivo
1 ravna kašika brašna
Sastojci za drugi fil:
150 g feta sir
1 jaje
8 strukova mladog luka
puna šaka peršuna
so i biber

Priprema:

Mladi luk oprati i sitno iseckati, dodati blago umućeno jaje, sitnije sečen peršun, izmrvljen sir,so i biber, sve dobro izmešati i ostaviti sa strane.

U zdelu umutiti jaja, dodati ulje, kiselu vodu, so,brašno, jogurt i prašak za pecivo i umutiti sve zajedno.

Pekač, veličine 20cm X 33cm poprskati sa malo ulja i sprejom za pečenje.
Staviti jednu koru dole, malo je izgužvati i poprskati sa masom od jaja, možete i sipati kašikom preko svuda po malo, tako isto uraditi i sa ostale 3 kore.
Ja u mom pakovanju od pola kg imam 12 kora i podelila sam ih na 3 dela.
Na te četri kore rukom sipati pola fila od sira.


Sad opet ređati po 1 koru i svaku jednu poprskati sa masom od jaja i kad ste stavili i četvrtu koru sipati svuda po površini ostatak fila od sira.


Sad nastaviti sa ostatkom kora, tri kore poprskati sa masom od jaja a četvrtu staviti preko, malo je napraviti da je kao harmonika.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 45 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.
Ohladiti je, iseći na parčiće i poslužiti toplu.
Originalni recept je odavde, ja sam ga vrlo malo izmenila i prilagodila nama.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар