субота, 2. јул 2016.

Parmesan Garlic Spaghetti

Odličan ručak, koji ćete pripremiti za manje od 15 minuta.


Sastojci:
250 g špageta
140 g putera
3 do 4 čena sitno iseckanog belog luka
1 kašičica tučene ljute ili slatke paprike
oko 50 g sveže izrendanog parmezana
po ukuso so i sveže samleven biber
2 do 3 kašike sitno iseckanog peršuna

Priprema:
U veliku šerpu sipati vodu ( neko nepisano pravilo je da na svakih 100 g paste ide 1 l vode ) i kad provri, pre nego što ćete dodati špagete, dodati kašičicu soli i tek onda dodati pastu.
Kuvati je po uputsvtu proizvođača.

U osrednji tiganj staviti puter, tučenu papriku i sitno iseckan beli luk i pržiti sve zajedno na osrednjoj temperaturi, stalno mešajući oko 4 do 5 minuta dok puter ne počne da bude zlatno žute boje. ( ako je potrebno skidati penu koju stvara puter a ako imate pročišćen puter ghee, koristite njega )

Procediti pastu.
Skloniti puter sa ringle, dodati oceđenu pastu i parmezan i sve dobro izmešati, uzeće malo više vremena da se sve dobro izmeša.
Na kraju dodati so i biber po ukusu i polovinu peršuna i još jednom sve dobro izmešati.
Poslužiti toplo i po želji posuti sa ostatkom seckanog peršuna.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар