уторак, 10. мај 2016.

Havajska salata sa tortellini ( Hawaiian Tortellini Salad )

Eh, Hawaii i ja...davno nekada sam imala želju da ih jednom posetim, imam i sada tu želju e sad, da li ćemi se ostvariti ili ne, ne znam..možda jednog dana a dotle ću ja uživati u ovoj salati, koja je meni bila kompletan obrok.


Sastojci:
inspiracija

500 g skuvanih tortellini paste, punjenje po vašem izboru
1 do 2 narandžaste paprike
1 engleski krastavac
1 mala glavica ljubičastog luka
300 g cherry paradajza
300 g kuvane šunke
1 manja konzerva ananasa
1 mala ljuta papričicA
2 čena pasiranog belog luka
1 kašika sitnije sečenog peršuna
Za preliv:
2 pune kašike majoneza
2 pune kašike kisele pavlake
125 ml soka od ananasa
1 kašika dijon senfa
1 kašičica krupnije mlevenog bibera
2 kašičice uzrendanog djumbira ili po ukusu

Priprema:

Prvo skuvati tortellini. Staviti u veću šarpu vodu i pustiti da provri, kad je provrela i pre nego što ćete dodati pastu sipati kašičicu soli i tek onda dodati pastu i kuvati dok se pasta ne skuva, najbolje pogledajte upustvo proizvođača.
Ocediti od vode i ostaviti sa strane.
Ja sam koristila tortellini punjeni sa tri vrste sira.

Dok se pasta kuva pripremiti sve ostalo.
Šunku iseći na manje kockice, papriku oprati i iseći na manje kockice,cherry paradajz iseći na četvrtine, ljutu papričicu očistiti od semenki i iseći na jako sitne komadiće, luk očistiti,iseći na četvrtine i iseći na tanke listiće,krastavac oprati i iseći na 4 dela i onda iseći na komadiće, dodati pasirani beli luk i sitnije sečen peršun i na kraju, ocediti ananas od soka, ananas,tortellini i sve ostalo povrće i šunku staviti u veću zdelu a sok ostaviti sa strane.

U veću zdelu sipati sok od ananasa, dodati majonez, senf, kiselu pavlaku, krupno mleven biber, izrendan djumbir i sve umutiti sa malom žicom za mućenje. ( ako ne volite ukus djumbira, slobodno ga izostavite )
Sipati pola količine u salatu, promešati i ako želite, ostaviti u frižider da se rashladi, kad se rashladi sipati ostatak preliva, koji ste takođe ostavili u frižider,dobro promešati i poslužiti.
Ako kojim slučajem prelijete sav preliv odjednom i ostavite da se ohladi onda će vam pasta upiti sav preliv,znači, bolje je preliti kasnije sa ostatkom preliva.


Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар