понедељак, 23. фебруар 2015.

Caserolle od palačinki

Ovako pripremljen kaserol vam može biti nedeljni doručak sa vašom porodicom, može da bude ručak sa zelenom salatom, večera sa čašom jogurta ili topla zakuska,uz čašu piva, sa vašim dragim prijateljima...vi izaberite šta vam je najbolje.



Sastojci za palačinke:

4 XL ili 6 L jaja
prstohvat soli
1/2 kašičice šećera
750 ml mleka
250 ml soda vode
oko 225 g brašna
60 ml ulja

ili koristite vaš omiljen recept za palačinke

Sastojci za punjenje:

1 struk praziluka
2 čena pasiranog belog luka
300 do 400 g šampinjona
maslinovo ulje za prženje
iseckanog peršuna
po ukususo i biber
200 g sitno iseckane ćureće salame ili šta vi volite
4 XL jaja
150 g kisele pavlake
200 g izrendanog lako topljivog sira
200 ml pavlake ( može pola pavlake pola mleka )
po ukususo i biber
3 -4 struka sitnije sečenog mladog luka ili vlašca

Priprema:

Umutiti jaja, dodati mleko, so i šećer i sve to sjediniti, dodati brašno i umutiti testo bez grudvica, na kraju dodati soda vodu ili gaziranu mineralnu vodu i dodati ulje i sve dobro sjediniti u glatku smesu.
Ja sam ovo sve napravila uveče i ostavila preko noći u frižider a ujutru sam samo dodala gaziranu mineralnu vodu i sve dobro izmešala.
Pržiti palačinke.
Od ove smese trebate dobiti oko dvadesetak palačinki, u zavisnosti koliki vam je veliki tiganj.
Višak palačinki možete imati za desert ili ih zaviti i staviti u kesu za zamrzivač i zamrznuti ih za neku drugu upotrebu.

U tiganj staviti nekoliko kašika maslinovog ulja,zagrejati i dodati sitno iseckan praziluk i pržiti na tihoj temperaturi dok luk ne omekša.
Dodati isečene šampinjone na manje komadiće,pasirani beli luk i pržiti sve dok vam višak tečnost ne uvri.
Posoliti i pobiberiti i dodati sitno iseckan peršun,promešati i ostaviti na stranu da se ohladi.

Ako imate meso iz supe, možete i to da iskoristite ili ako koristite nešto suhomesnato, onda sitno iseckati i staviti na stranu.
Sir izrendati. Ja sam kupila već izrendan sir, koji je po malo ljutkast i to je mešavina nekoliko vrsta,vi koristite onaj koji imate.

Poređati 4 palačinke na radnu površinu, tako da preklapaju jedna drugu ( pogledajte sliku ) bliže ivici staviti po celoj dužini pola količine isprženih šampinjona, preko šampinjona pola količine sitno iseckanog mesa, preko mesa jednu trećinu izrendanog sira i preko sira sitno iseckan mladi luk ili vlašac. ( ja sam zaboravila )


Umotati vrlo pažljivo palačinke i preneti ih u vatrostalnu posudu, koje ste premazali uljem ili isprskali sa sprejom za pečenje i staviti je da leži okolo stranica.


Sad ponoviti opet sa još 4 palačinke i ostatkom materijala.
Staviti smotane palačinke u sredinu, ovo se slično radi kao kad motate pitu.
Ako hoćete, možete svaku palačinku posebno nafilovati i poređati u posudu, ja nisam imala prikladnu vatrostalnu posudu.


Umutiti jaja sa kiselom pavlakom, pavlakom i dodati 2/3 preostalog sira, so i biber, sve to sjediniti i preliti preko palačinki.
Nožem napraviti rezove skroz do dole,i viljuškom malo razvući da svuda uđe smesa od umućenih jaja i pavlake...gledajte da natopite što više možete sredinu palačinki.
Uključiti rernu da se greje na 175°C i kad se zagreje,peči pripremljene palačinke oko 30 minuta ili dok vam smesa u sredini ne bude pečena ( ako je potrebno, smanjite temperaturu )


Prijatno!!!!!


10 коментара:

  1. Jako dobro, ma super je, sviđa mi se ovaj ručak od palačinki i sa punjenjem koje mi je odlično !

    ОдговориИзбриши
  2. Very creative! My friend in Ireland made chicken stuffed crepes but not in this creation!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I made chicken stuffed crapes and they are also very good for lunch with nice green salad, but this is great at any time...best for me for Sunday brunch with your family. Thanks Marilyn and have a great day:)))

      Избриши
  3. Jednostavno , fantasično!

    ОдговориИзбриши
  4. Vaše recepte pročitam u jednom dahu, svaki je na svoj način jedinstven
    Fotografije su profesionalne
    Svaka čast

    ОдговориИзбриши