уторак, 17. децембар 2013.

Biscotti sa brusnicama i belom čokoladom

Još jedan kolač koji može dugo da stoji i ideja šta napraviti od brusnica. Poslužiti uz kafu ili čaj. 

Sastojci:

     450 g brašna
     6 g praška za pecivo
     1/2 kašičice soli
     200 g šećera
     3 velika jaja
     2 kašike ulja
     2 1/2 kašičice ekstrakta badema
     125 g pistaćia
     175 g suvih brusnica
     100 g kvalitetne bele čokolade

Priprema:

Zagrejati rernu na 175*C
Veći pleh postaviti papirom za pečenje.
U manju zdelu staviti brašno, so i prašak za pecivo i sve dobro izmešati.
U veliku zdelu staviti šećer,ulje,esenciju od badema i jaja i sve dobro umutiti,dok ne dobijete svetlu, gustu smesu.Dodati brašno i mutiti dok ne sjedinite sa jajima.
Dodati seckanu belu čokoladu,pistaćio ( nemojte ga seckati) i brusnice i sve dobro, varjačom sjediniti. Testo je veoma gusto, ako ne možete izmešati varjačom, izmešati rukom.
Možete rukama,ili sa kašikom, stavljati komade testa dok ne dobijete dva rolata oko 30 cm dugačka i oko 8 cm široke.Vlažiti prste vodom da biste mogli oblikovati rolate i fino ih poravnjajte odozgore.Ostaviti mesta između rolata da se prilikom pečenja ne slepe.

Peći oko 30 minuta,dok vam ne budu blago rumeni. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi oko pola sata. Smanjiti temperaturu na 160*C. Preneti pečene "rolate" na dasku za sečenje i iseći 12 istih šnita.Pleh ponovo postaviti papirom za pečenje i staviti sve isečene komade ponovo na pleh, sa malim razmakom između šnitica. Naređati u tri reda.Peći ih tako 20 minuta ili dok vam ne postanu blago, zlatno žuti. Možda će vam pri dodiru biti još uvek meki, stegnuće se tokom stajanja.


Po želji, biskote možete umočiti jedan deo u belu čokoladu ili mlečnu čokoladu, za to vam je potrebno još 250 g čokolade, koju ćete istopiti u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ja ih nisam umakala u čokoladu, više ih volim bez čokolade.
Čuvati ih u zatvrenoj kutiji, tokom vremena će omekšati, zato ih jedite dok su još hrskavi.
Prijatno!!!!!


4 коментара:

  1. A piece of this and a cup of hot milk... It will be so cosy beginnig of the day. Well done, Zokie, and have a nice evening, my friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. It is great idea, I like them with hot coco...mmmm.Thank you, my dear friend and enjoy your evening.Hugs.

      Избриши
  2. Uf, kako dobri biskoti! Zoko, ovo je protivzakonito šta mi radiš:) Pa, svaki receptić sve bolji i bolji. Ja nikada neću stići da isprobam:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uzmi ono što ti se najviše sviđa i to isprobaj, ostalo ostavi kad nemaš ideju šta ćeš.Grlim te.

      Избриши