среда, 31. октобар 2012.

Katedralski prozori

Počele su slave  i mnoga druga slavlja, evo jednog lepog kolača, koji će deca obožavati.



Sastojci:

180 g čokolade za kuvanje (poluslatka)
2 kašike putera
1 jaje,umućeno sa viljuškom
750 ml minijaturnih marshmallows u pastelnim bojama
75 g seckanih oraha
100 g kokosa

Priprema:

U šerpicu sa debljim dnom staviti čokoladu, koju ste sitnije isekli, i puter i otopiti na niskoj temperaturi, povrememo promešajte.

Jaje umutiti viljuškom i po malo ( ovaj deo je vrlo važan da bude po malo da vam se jaje ne zgrudva )sipati otopljenu čokoladu u umućeno jaje mešajući i sve to zajedno vratiti na ringlu i kuvajte,mešajući još dva minuta.

Isipati u metalnu činiju,ohladiti oko petnaestak minuta i onda ubacite minijaturne marshmallow i iseckane orahe.Sve zajedno, veoma nežno, izmešati.Ostaviti u frižider oko pola sata da se ohladi, ili duže, ako je potrebno.

Staviti najlon na radnu površinu,smesu oblikovati u rolat širine oko 3cm ili ako volite veće krugove, napravite deblji rolat.

Staviti rolat na najlon i pomoću najlona lepo oblikovati rolat,( uviti  u najlon i dobro zategniti krajeve ).
Odviti.

Na veći tanjir staviti kokos i uvaljati dobro rolat sa svih strana.Staviti na papir za pečenje,uviti u rolat i dobro zategnuti stranice i uviti da rolat ima lep oblik i da se lepo zatvore krajevi.

Staviti u zamrzivač najmanje 4 sata ,ili najbolje preko noći.

Odviti ( sačekati oko pola sata na sobnoj temperaturi ) i iseći reckavim nožem na komade debljine oko 1 cm ili kako ih vi već volite.

Možete ih čuvati u hermetičko zatvorenoj kutiji u frižideru.

Recept preuzet iz magazina ” Taste of Home”

Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар